Ukategorisert

Lotteritilsynet kjemper videre

Tilsynet ønsker å bli kvitt reklame for spillselskap i sosiale medier, medier norske forbrukere benytter i stor grad.

Tilsynet har kommet med en henvendelse til Facebook.com, og ber det gigantiske nettstedet stoppe reklame for selskaper som ikke har konsesjon i det norske markedet. En lignende henvendelse ble sendt til YouTube.com og denne henvendelsen ble tatt til etterretning.

–Vi synes at det er uheldig at det opereres med ulovlig reklame for spillselskaper på Facebook. Vi hadde en vellykket jobb med Youtube og snakket med dem om hvordan vi kunne få fjernet reklame for pengespill. Vi er helt i startgropen nå og ønsker å tilnærme oss med samme metode som vi gjorde med Youtube, sier avdelingsdirektør i Lotteritilsynet Linda Vøllestad Westbye til NRK.

Det statlige selskapet Norsk Tipping skal fortsatt få lov å fremme budskapet. Det er aktørene som ikke har konsesjon Lotteritilsynet vil bekjempe.

Vi har ny regjering og et nytt stortingsflertall, men Lotteritilsynet fronter den gamle linjen. Trist! Og det er politikerne som har skylden!

Mest lest

Arrangementer