Ukategorisert

Siv gir Venstre og KrF skylden

I dag la finansminister Siv Jensen frem revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen gjør små endringer, men det er først når regjeringen presenterer forslag til statsbudsjett for 2015 vi får se kursen Høyre og FrP ønsker å gi landet.

Etter at Jensen hadde presentert revidert nasjonalbudsjett, stilte hun opp på nettmøte på VG.no. Én av VGs lesere stilte finansministeren spørsmålet om hvorfor avgifter ikke ble satt ned til svensk nivå?

–Avtalen mellom samarbeidspartiene sier at hovedlinjene i norsk alkoholpolitikk skal ligge fast, var Siv Jensens svar.

Samarbeidspartiene er Kristelig Folkeparti og Venstre.

Høye avgifter gir grensehandel, og det gir smugling av tobakksvarer og alkohol. Høye avgifter er dårlig politikk, men denne regjeringen kan gi Kristelig Folkeparti og Venstre skylden.

Og ja; Norge ville trolig hatt høye avgifter om Høyre og Fremskrittspartiet hadde flertallet på Stortinget, men det er en litt annen historie som finansministeren ikke kommenterte i dagens nettmøte.

PS: Regjeringen åpner for at personer som ikke kjøper tobakk kan veksle dette inn i en ekstra «halv» alkoholkvote på taxfree. Dette gir reduserte inntekter for staten, inntekter som mye heller kunne gått til å sette ned alkoholavgiftene på Vinmonopolet.

Mest lest

Arrangementer