Ukategorisert

Still spørsmål om driften

Når NRK jevnt og trutt ønsker å øke kringkastingsavgiften, er det helt på sin plass at politikere stiller spørsmål om NRKs drift.

I årets lisensbrev til Kulturdepartementet foreslår NRK en økning av avgiften på 73 kroner i 2015. Skulle NRK få Stortingets tilslutning, vil TV-skatten til neste år være på over 2 800 kroner. En betydelig sum for alle som ikke benytter seg av NRKS tilbud.

I år må «alle» med fjernsynsmottaker betale kroner 2.729,16. Det er mye penger for mennesker som ligger faretruende nær fattigdomsgrensen. Skatt og avgifter skaper fattigdom!

Ib Thomsen, stortingsrepresentant for FrP, har denne våren hintet om at NRK ikke skal være så gode på orkester. Ja, det er naturlig at politikerne også ser på Kringkastningsorkesteret. Slike hint skaper frustrasjon i Arbeiderpartiet, og Hege Haukeland Liadal stiller spørsmål i onsdagens ordinære spørretime:

«I Dagbladet 8. mai sier stortingsrepresentant Ib Thomsen fra Fremskrittspartiet: ‘Det er jo ikke sikkert at NRK skal være så gode på orkestre, for eksempel, slik de i dag er med kringkastingsorkesteret.’ KORK er hele Norges orkester. Det at Thomsen stiller spørsmål ved NRKs drift av orkesteret, gjør at det skapes usikkerhet om KORK sin fremtid. Deler statsråden Thomsens mening om at NRK ikke skal drifte KORK, og hvilke ambisjoner har statsråden for KORK og orkestrene?»

Forhåpentligvis er kulturministeren tøff, og følger opp hintene til stortingsrepresentant Ib Thomsen. Det fortjener skattebetalerne, alle som har fjernsynsmottaker.

Mest lest

Arrangementer