Ukategorisert

Nytt forbud

Vi gjør tobakk- og snusforbudet om til Fisherman’s Friend, bare for å vise at dette forbudet kan avle fram nye forbud.

1.juli blir det forbudt å røyke eller snuse ved barne- og ungdomsskoler, og på videregående skoler. Helsedirektoratet har sendt ut melding til kommunene og fylkeskommunene om at det skal innføres røykfri skoletid i alle skolene.

Det betyr for eksempel at myndige personer ikke får bruke snus. Snus kan umulig være skadelig for andre enn brukerne. Likevel blir det et forbud.

Vi gjør om Helsedirektoratets målsetning, for å vise at langt mer enn tobakksvarer kan bli forbudt dersom formynderne får bestemme.

Tobakkfritt litt omskrevet:
«Målet med å innføre Fisherman’s Friend frie skoler er å redusere forbruket av Fisherman’s Friend, og beskytte barn og unge mot sukkertøy-press.
Ifølge Helsedirektoratet viser tidligere undersøkelser at elever utsettes for et betydelig press i friminuttene.»

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Frihetspolitiet
Frihetspolitiet
7 years ago

Fisherman´s friends er ikke sukkertøy. Skal dere lage et eksempel så gjør det i det minste troverdig. Dessuten – hvorvidt snus er kun skadelig for brukeren eller ikke så er det SIGNALET personen sender deg når de sitter bak kasse på postontoret, tar imot billetten i bussen elelr lærer meg matte på skolen med en feit bleie under leppa og brune flekker mellom tennene : De gir blanke og deres egen stimuli er viktigere enn tjenesten de blir betalt for å utføre. Det er ikke noe mer kvalmende å se kollegaer, tjenestefolk og andre arbeidstakere/givere snuse i tide og utide.… Read more »

Fra arkivet