Ukategorisert

Håpløst for næringslivet

Vi nærmer oss 1. juli med stormskritt, men fortsatt er det næringsaktører som ikke vet hvilke rammebetingelser de har fra 1. juli.

Tidlig i år ble det kjent at transport, energi og finans må betale full arbeidsgiveravgift fra 1. juli.

Regjeringen har skrevet brev til EU, og bedt om en klarere definisjon av hvilke næringer som blir omfattet av full arbeidsgiveravgift. For eksempel er skiheiser definert som transport og skal betale full arbeidsgiveravgift.

Forhåpentligvis kommer det mer informasjon om denne skatten i morgen. Finansminister Siv Jensen og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har invitert til pressekonferanse. Statsrådene røper at temaet for pressekonferansen er differensiert arbeidsgiveravgift.

Arbeidsgiveravgift er en stor byrde for næringslivet. Uten skattekåte politikere, kunne hele Norge hatt den samme gunstige ordningen som Tiltakssonen i Nord-Troms og Finnmark.

Mest lest

Arrangementer