Ukategorisert

Forbud mot kontantbetaling

Dersom Oslo Arbeiderparti får vedtatt sitt forslag, blir det nesten forbud mot kontantbetaling.

Oslo Ap vil forby kontant betaling for byggevarer og tjenester over 2.000 kroner, ifølge Dagsavisen. 2 000 kroner er et så lavt beløp, at et eventuelt forbud vil berøre en stor del av befolkningen.

Oslo Arbeiderparti kommer med forslaget for å ramme dem som forsøker å unndra seg skatt, arbeidsgiveravgift og moms. Det må være mulig å bekjempe det som mange mener er uønskede handlinger uten at nye forbud blir innført.

Skulle Jan Bøhler få flertall for forslaget han fronter, vil det være en indikasjon på starten på slutten for kontanter som betalingsmidler. Det er trist, ufatterlig trist. Kontanter har vært et sikkert og anonymt betalingsmiddel. Uten kontanter kan vi vinke farvel til anonymitet og det bør bekymre langt flere enn liberalister.

Tags:

Mest lest

Arrangementer