Ukategorisert

Økt skatt får konsekvenser

Sparebank1 Nord-Norge kan ikke utelukke at filialer blir nedlagt etter økte kostnader på grunn av arbeidsgiveravgiften.

Endringen i arbeidsgiveravgiften fra 1. juli vil medføre årlige økte kostnader på 40 millioner kroner for Sparebank1 Nord-Norge. Mens banken tidligere har hatt maks 7,9 prosent arbeidsgiveravgift ved hovedkontoret i Tromsø, vil konsernet sammen med resten finansnæringen nå få 14,1 prosent, melder nettstedet Nord24.

Sparebank1 Nord-Norge kan være et godt eksempel på en aktør som må spare penger på grunn av økt skatt. Skatt reduserer handlefriheten til eierne. Redusert handlefrihet kan gå utover både ansatte og kunder.

Arbeidsgiveravgiften blir beregnet av bruttolønn til de ansatte. Satsen følger den kommune hvor virksomheten har sitt hovedkontor, og varierer mellom 0 prosent og 14,1 prosent.

1. juli ble nye regler om differensiert arbeidsgiveravgift innført i EU og Norge.

Mest lest

Arrangementer