Ukategorisert

Skryter av regjeringen

Vin- og brennevinleverandørenes forening hilser velkommen forslagene fra regjeringen om å modernisere muligheten til å informere om alkohol i alkoholforskriften.

I en pressemelding er Vin- og brennevinleverandørenes forening fornøyd med at regjeringen har presentert et høringsforslag hvor det blant annet blir foreslått, at det blir mulig å vise etikettene til vin og brennevin i Vinmonopolets nettbutikk – samt informere nøkternt om produktene. Det blir også mulig å informere om produktene i kanaler forbrukerne selv oppsøker. Leverandørene skal få lov til å informere om hvor man kan få kjøpt produktene sine.

Regjeringen foreslår også visse tilpasninger som harmoniserer med ønsket praksis rundt messer og arrangementer. Det skal bli mulig å bekjentgjøre arrangementer, tilby nøkterne smaksprøver og gjøre kjent hvor produktene er tilgjengelige.

Alle forslagene er i tråd med innspill fra ikke minst Vin- og brennevinleverandørenes forening.

–Det er godt at regelverket blir tydeligere, men ikke minst er det fornuftig at regjeringen støtter vårt syn om at Vinmonopolet må få informere nøkternt, og vise bilder av etikettene på flaskene som er i salg på vinmonopolet.no, skriver generalsekretær Ingunn Jordheim i pressemeldingen.

Vin- og brennevinsleverandørenes forening foreslår å etablere et bransjeråd som skal ha til oppgave å passe på et det ikke forekommer noen konkurransevridning, og vil fortsette samarbeidet om praktiseringen av en ansvarlig alkoholpolitikk.

Liberaleren ønsker større liberalisering av alkoholpolitikken, men det er godt Høyre og Fremskrittspartiet får skryt for å modernisere et regelverk som skriker etter fornying.

Mest lest

Arrangementer