Ukategorisert

Sykelønnsordningen gir høyt sykefravær

Dersom politikerne ikke hadde kjøpt stemmer for skattefinansierte penger, ville sykelønnsordningen stått for fall i Norge.

En sjenerøs sykepengeordning er en viktig del av forklaringen til at sykefraværet er høyere i Norge enn i andre land, ifølge en god Aftenposten-artikkel.

Det er ulogisk at det fremdeles blir gitt full lønn til mennesker som ikke jobber på grunn av sykefravær, for eksempel forkjølelse. Dette tapper budsjettene for mye penger, penger sosialdemokratiske politikerne kunne brukt på andre områder.

I et ideelt samfunn bør det være desentraliserte avtaler mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Fravær bør være en naturlig del av en avtale. Slik er det dessverre ikke, og ikke vil det bli et sånt system i overskuelig fremtid.

Mest lest

Arrangementer