Ukategorisert

Sykelønnsordningen gir høyt sykefravær

Dersom politikerne ikke hadde kjøpt stemmer for skattefinansierte penger, ville sykelønnsordningen stått for fall i Norge.

En sjenerøs sykepengeordning er en viktig del av forklaringen til at sykefraværet er høyere i Norge enn i andre land, ifølge en god Aftenposten-artikkel.

Det er ulogisk at det fremdeles blir gitt full lønn til mennesker som ikke jobber på grunn av sykefravær, for eksempel forkjølelse. Dette tapper budsjettene for mye penger, penger sosialdemokratiske politikerne kunne brukt på andre områder.

I et ideelt samfunn bør det være desentraliserte avtaler mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Fravær bør være en naturlig del av en avtale. Slik er det dessverre ikke, og ikke vil det bli et sånt system i overskuelig fremtid.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Et forsvar for retten til å være uorganisertEt forsvar for retten til å være uorganisert
  Velger du å være uorganisert, er du gratispassasjer. Ifølge fagbevegelsen.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.