Ukategorisert

Sexkjøpsloven burde aldri vært innført

Det flertallet som er på Stortinget som er motstandere av sexkjøpsloven, bør bruke makten til å oppheve forbudet mot frivillige avtaler.

I dag har det vært mange medieoppslag om at sexkjøpsloven vil bli opphevet. Høyre, FrP og Venstre har flertall, og trenger ikke støtte fra noen av de andre partiene. Ja det er flertall for å oppheve loven, men flertallet består av politikere som elsker reguleringer og forbud. Derfor kan det være fornuftig å advare mot å ta seieren på forskudd.

Liberaleren vet at statlige reguleringer ikke fungerer og reguleringene har en rekke forutsette, og uforutsette bivirkninger. Menneskene tilpasser seg begrensninger, og de fleste av oss gjør mye for å omgå begrensninger vedtatt av politikerne. Forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester har vært en fiasko, uansett hva evalueringen fra Vista Analyse viser.

Dersom prostitusjon har vært nødvendig for mange mennesker, er det en god grunn til å oppheve forbudet. Personer som har vært nødt til å selge sex, fortsetter i et illegalt, svart marked der kontrollen og åpenheten er begrenset.

Aktører som driver med tvang og menneskehandel, har politiet virkemidler til å ta – selv uten et forbud mot sexkjøp.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vidar
Vidar
7 years ago

Håper virkelig sexkjøpsloven faller og aksjon husløs med den.

Gaudius
7 years ago

Når andre nasjoner kriminaliserer homofili (eller innfører lover som påstås å ”mobbe” homofile), går det politisk korrekte establishment totalt i harnisk. Homofil praksis er jo bare frivillig seksuell aktivitet mellom voksne mennesker. Men den samme gjengen av politisk korrekte venstreorienterte kriminaliserer sexkjøpere, og kjøp/salg av sex er også frivillig aktivitet mellom voksne mennesker. Men noen PK-ere klarer å gjøre det kunststykke å omdefinere ”frivillighet” ved å si at ingen prostituerte bedriver dette frivillig. Hvis man ikke har det yrket man ønsker seg på øverste hylle, jobber man tydeligvis ikke frivillig. Dersom en person med IQ på 75 ønsker å bli… Read more »

Fra arkivet