Ukategorisert

Ove svarer Snorre

SVs Snorre Valen fronter økte skatter gjennom oppslag i Dagsavisen.

Ove Vanebo, tidligere formann i FpU, svarer SV-representanter på Facebook.com.

–SV vil øke toppskatten til 80 prosent. Et helt absurd forslag. Allerede i 1981 påviste økonomen Charles Stuart at et så høyt skattenivå vil føre til dramatisk nedgang i økonomisk vekst, noe man opplevde i Sverige. Hvorfor jobbe når det du tjener forsvinner i skatt? Å skatte et land til velstand blir som å prøve å løfte en bøtte du selv står i, skriver Vanebo.

Liberalister bør være glade for SV-innspillet. Skattedebatt er en frihetsdebatt!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Baltzersen
Baltzersen(@jkb)
7 years ago

Det er mulig at SVs forslag om toppskatt på 80 prosent er inspirert av Piketty.

George Reisman, som var doktorgradsstudent under Ludwig von Mises, dissekerer Piketty her: http://www.georgereismansblog.blogspot.com/2014/07/pikettys-capital-wrong_28.html (lang og komplisert artikkel)

Gaudius
7 years ago

Så vidt jeg husker hadde vi opptil 80% marginalskatt på slutten av 70 tallet og begynnelsen av 80-tallet, og det var vel ikke særlig vellykket. Drivkraften til innsats blir selvsagt undergravd, men SVs hat mot «de rike» er vel så sterkt at de ikke bryr seg om det selv det over tid opplagt vil skade «de fattige» også.

Fra arkivet