Ukategorisert

16-åringer får stemme

Etter forsøk med stemmerett for utvalgte 16-åringer i 2011, burde politikerne latt alle i denne aldersgruppen få stemme ved kommunevalget i 2015. Så tøff er ikke dagens regjering!

Det blir et nytt forsøk med stemmerett for 16-åringer ved neste års valg. Kommunalminister Jan Tore Sanner har valgt ut 20 kommuner som skal delta i 2015-forsøket. Kommunene er Oppegård, Gausdal, Gol, Horten, Lillesand, Hå, Kristiansund, Klæbu, Målselv, Vadsø, Marker, Hamar, Porsgrunn, Mandal, Stavanger, Austevoll, Luster, Namdalseid, Tysfjord, og Kautokeino.

Kommunalministeren begrunner i en pressemelding hvorfor det blir et nytt forsøk med redusert stemmerettsalder. Begrunnelsen er god, selv om det bør være mulig å gi alle 16-åringene stemmerett i Norge.

Lavere stemmerettsalder er å utvide demokratiet, på godt og vondt. Alle som er for demokrati, bør være for en utvidelse og la stemmerettsalderen bli 16 år. Også 16-åringer betaler skatt!

Tags:

Mest lest

Arrangementer