Ukategorisert

Ikke en plikt, men en rett

Det skal ikke være en plikt å holde butikken åpen, men en rett dersom eieren mener det er forsvarlig.

Bransjeorganisasjonen Virke frykter søndagsåpne butikker betyr høyere priser og færre butikker i distriktene dersom det politiske flertallet går inn for å fjerne restriksjoner på blant annet søndagshandel.

Frykten fra Virke er ubegrunnet, eller bør i alle fall være det. Ingen eiere blir tvunget til å holde butikken åpen. Dersom det ikke er marked for søndagshandel, er det naturlig at mange butikker har stengt eller redusert åpningstid. «Å hive penger ut av vinduet er unødvendig!»

Butikkene har i dag muligheter til å ha nattåpent, men få har det. Rett og slett fordi nattåpent betyr tap av penger. I noen kommuner er det allerede søndagsåpne butikker i deler av året på grunn av definisjonen turiststed. Mange butikker på disse stedene har valgt å ha stengt, for eksempel Joker Honningsvåg i Nordkapp.

Å fjerne restriksjoner på åpningstider skal gi et friere samfunn, ikke et samfunn med mer tvang.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer