Ukategorisert

Kulturdugnad hver eneste dag

Det er en dugnad for kulturlivet i Norge hver eneste dag, ikke minst i frivillige organisasjoner der mange tusen mennesker bidrar for å gjøre eget lokalsamfunn så godt som mulig.

Hallstein Bjercke (V), kulturbyråd i Oslo, vil ha folket med på en kulturdugnad i forbindelse med OL i Oslo i 2022. I budsjettet er det satt av 1,2 milliarder kroner til seremonier og kultur. I denne summen ligger det 325 millioner kroner til seremoniene, 110 millioner til fakkelstafetten og 485 millioner til kulturprogrammet, ifølge ABC Nyheter.

Venstre-politikeren glemmer pent og pyntelig, at det pågår dugnad hver eneste dag. I tillegg har de skattefinansierte kulturbudsjettene økt jevnt og trutt de siste årene. Både kommuner, fylkeskommuner og staten bruker betydelig med penger på kultur.

Hvis politikerne vil bruke mer skattefinansierte penger på kultur, er det enkelt å øke budsjettpostene når ulike budsjett blir vedtatt. Olympiske Leker er ikke en forutsetning for å bruke skattefinansierte penger, noe vi ser i hvert statsbudsjett og i hvert kommunebudsjett. Kultur har de siste årene vært en budsjettvinner, uten Olympiske Leker i Norge.

Nå har ikke Liberaleren noe imot at det blir brukt penger på kulturformål, men vi ønsker oss prioriteringer gjort av hver enkelt borger og ikke politiske satsingsområder i budsjettene. La innbyggerne få beholde mer av egne inntekter og en betydelig del av oss vil bruke penger i kultursektoren. Det er et godt alternativ til dagens kulturpolitikk, og betydelig bedre enn kultursatsing i regi av Oslo 2022.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer