Ukategorisert

Sukkertøyselger ved kongens bord

Julie Brodtkorb (H) får sterk kritikk av lege Preben Aavitsland, for at hun i PR-bransjen har hatt Philip Morris som kunde.

–Philip Morris bruker PR-hjelp for å selge flere sigaretter. Flere sigaretter gir mer helseskade og mer død. Dette har Brodtkorb bidratt til, og det gjør henne medansvarlig. Det er hevet over enhver tvil at hun har bidratt til å påføre nordmenn sykdom og død, sier legen, ifølge Nettavisen.

Hvis Julie Brodtkorb hjalp tobakksselskap med å selge mer tobakksprodukter, er det fortsatt forbrukernes frie valg å bruke tobakksprodukter. Ja, det er utfordringer med passiv røyking, men hver enkelt av oss har i stor grad ansvar hvor vi tilbringer tid. De som besøker voksne som røyker i egen stue, vil naturlig nok bli utsatt for røyk fra tobakk eller sigaretter.

Mye av det mennesker jobber med kan være farlig. Vi har bilselgere, og mennesker dør i trafikken. Vi har ansatte som selger sukkertøy, som igjen kan bidra til fedme – dermed sykdom og død. Vil lege Preben Aavitsland kritisere en kiosk- eller butikkansatt på samme måte som han kritiserer Julie Brodtkorb? Tvilsomt!

Mennesker må ta ansvar for egne liv og valg som blir gjort, uansett om det gjelder inntak av rusmidler eller godterier.

Mest lest

Arrangementer