Ukategorisert

Flertall for Oslo2022 på Stortinget

Det er kun trist om det faktisk er et flertall på Stortinget for OL i Oslo i 2022.

Flertall kan det være. Dagsrevyen meldte torsdag, at det var betydelig flertall i Familie- og kulturkomiteen for Oslo 2022. Er det flertall i kulturkomiteen, kan det også være flertall på Stortinget. De største partiene er representert i komiteen og på Stortinget betyr fagområdet mindre enn i regjeringssystemet.

Komiteen består av Svein Harberg (H), leder. Geir Jørgen Bekkevold (KrF), første nestleder. Rigmor Aasrud (Ap), andre nestleder. Øvrige medlemmer: Arild Grande (Ap), Hege Haukeland Liadal (Ap), Kårstein Eidem Løvaas (Ap), Sonja Mandt (Ap), Morten Stordalen (FrP), Ib Thomsen (FrP), Mette Tønder (H).

I innslaget kom det ikke frem hvilke representanter som ønsker OL i Oslo, men vi kan anta at alle representantene foruten FrP er for å bruke milliarder av kroner på en OL-fest. Geir Jørgen Bekkevold fra KrF er også trolig skeptisk, selv om KrF som regel lander på standpunkt som medfører merforbruk i skattefinansierte budsjett.

Folket er mot, men et betydelig politisk flertall kan være for. Vi har dessverre de politikerne vi fortjener!

At komiteen var på befaring i London, sier litt om bærturen Stortingets kulturkomité er på i OL-saken.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer