Ukategorisert

Finnes få motstandere av frukt

Overskriften i Dagsavisen er: Gratis skolefrukt gir helsegevinst.

Faktumet er at frukten elever får utdelt ikke er gratis, men finansiert av mennesker som betaler skatt og avgifter. Politikere har brukt penger via offentlige budsjett til å finansiere ordningen med frukt og grønt i skolen.

Liberaleren var/er imot ordningen, men er ikke negativ til frukt og grønt. Selvsagt vil det være gunstig om mennesker spiser det som blir definert som sunt, men det bør være frie valg, finansiert privat. Det er ikke spesielt mange som er motstandere av verken mat, frukt eller grønt. Uenighetene går på ansvar, og vi mener inntak av mat er et privat ansvar.

Å være skeptisk til skattefinansiert skolemat, og frukt og grønt i skolen, er å sette grenser for politikk. Klare grenser for politikk er en fordel, ikke en ulempe.

Mest lest

Arrangementer