Ukategorisert

Skattevalg i Oslo?

Det kan bli et valg for eller mot eiendomsskatt i Oslo neste høst. Raymond Johansen har, ifølge Dagsavisen, sagt ja til å stille som byrådsleder for Arbeiderpartiet.

Selv om Johansen innehar posisjonen som partisekretær i Arbeiderpartiet, har han SV-bakgrunn. Han ledet Oslo SV tidlig på 90-tallet, og har representert partiet som byråd. Han har altså en bakgrunn for økte skattefinansierte utgifter i kommunesektoren. Økte utgifter i Oslo betyr mest sannsynlig at et eventuelt nytt flertall må innføre eiendomsskatt.

At Johansen ikke har prinsipielle motforestillinger mot skatt, ser vi godt i et oppslag på Nettavisen fra juli 2010. Istedenfor kutt i utgifter går han i god SV-ånd inn for økte inntekter gjennom skatt.

For blant annet Høyre og FrP er et valg om ja eller nei til eiendomsskatt i hovedstaden godt nytt. Det gir debatter som viser forskjeller mellom både alternativer og politikere. Slike debatter skal ikke-sosialistiske partier komme godt ut av.

Mest lest

Arrangementer