Ukategorisert

Den kjønnskvoteringen, den kjønnskvoteringen

I Arbeiderpartiets prosess med å finne ny nestleder etter Helga Pedersen som ikke tar gjenvalg, får vi se hvor dumt det er med kjønnskvotering.

Omtrent halve partiet er utestengt fra nestlederkampen fordi det med dagens organisering med en nestleder, skal være en kvinne som sitter på dette vervet. Slik blir det med en mannlig partileder i et parti som setter pris på kjønnskvotering.

I spekulasjonene om hvem som blir ny nestleder, er dagens hete kandidater Else-May Botten fra Møre og Romsdal, Hadia Tajik fra Oslo og Rogaland og Jette F. Christensen fra Hordaland.

Nå kan Arbeiderpartiets landsmøte gjøre en vri dersom partiet plutselig skulle få lyst på en mannlig nestleder. Sentralstyret kan omorganiseres og vips; en ny mann kan være inne i varmen i partiledelsen.

Heldigvis er det Arbeiderpartiet som selv bestemmer hvordan partiets vedtekter skal være. Tro om kjønnskvoteringspolitikken får flere tilhengere gjennom AP-prosessen til vårens landsmøte? Forhåpentligvis ikke. Også Arbeiderpartiet bør velge de dyktigste, helt uavhengig av kjønn.

Mest lest

Arrangementer