Ukategorisert

Bør lære av valget i Sverige

Regjeringspartiene Høyre og FrP bør lære av den svenske valgkampen og valgresultatet.

Fredrik Reinfeldt forlater toppolitikken etter åtte år som statsminister. Først går regjeringen deretter gir han seg som partileder i Moderaterna i løpet av våren.

Årsaken er trolig enkel: Regjeringspartiene i Sverige har i valgkampen fokusert på det regjeringen har gjort, ikke på det regjeringen skal gjøre i kommende valgperiode. Å mimre for mye er et dårlig triks for økt oppslutning for politikerne.

Den samme feilen kan Høyre og FrP komme til å gjøre om tre år, selv om strategene i partiene er klare over fallgruven. Dersom Høyre og FrP flytter norsk politikk så mye i inneværende periode (___) bør målet være (__________) i neste valgperiode. Ja det hjelper å snakke om målsetningen! I praksis betyr dette at skattelettelser og forenklinger er viktig, uansett hvor langt flertallet kommer i årene fram til 2017.

Og ja. Norge har hatt rødgrønt styre slik Sverige nå får. Vi vet av erfaring at rødgrønne politikere ikke er guds gave til befolkningen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer