Notiser

Gener påvirker politisk engasjement

Ditt ideologiske standpunkt, om du deltar i politiske demonstrasjoner og om du i det hele tatt stemmer ved valg bestemmes delvis av genene dine, ifølge Forskning.no.

Det er i artikkelen lagt vekt på at miljøfaktorer fortsatt spiller størst rolle for hvor politisk aktiv man er.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
7 years ago

Tidligere forskning har vist personer som er engstelige av natur (ser farer og trusler lettere enn andre, er emosjonelt ustabile) er mindre liberale/mer intolerante (mer konservative) og mindre demokratisk anlagt (lettere slutter seg til autoritære ideologier).

J. L. Sullivan and J. E. Transue: THE PSYCHOLOGICAL UNDERPINNINGS OF DEMOCRACY: A Selective Review of Research on Political Tolerance, Interpersonal Trust, and Social Capital. Annual Review of Psychology, 50: 625-650 (1999) .

Fra arkivet