Ukategorisert

Høyre i Nord-Norge sier nei til OL

Høyre i Nord-Norge sier nei til OL i Oslo i 2022 og krever at stortingsrepresentantene fra Nord-Norge får stemme mot i Stortinget.

Høyre i Nord-Norge vil påpeke at OL i Oslo i 2022 ikke er behandlet av noe organ i Høyre og ikke står i valgprogrammet for 2013-2017. På dette grunnlaget forutsetter vi at Høyres stortingsrepresentanter får stemme fritt i saken.

Nordland, Troms og Finnmark Høyre er kritisk til at det legges opp til en voldsom pengebruk som vil hindre viktige investeringer i resten av samfunnet. Et ja til OL i Oslo er en økonomisk prioritering som Høyre i Nord-Norge er uenig i.

Vi viser til behandlingen av Tromsø-OL 2018 i 2008 hvor idrettsstyret sa nei grunnet at kostnadene ble for høye. Høyre i Nord-Norge mener at denne begrunnelsen også må gjøres gjeldende i spørsmålet om OL i Oslo 2022.

Høyre i Nord-Norge er kritisk til de kravene IOC setter for arrangørland. Krav som eksempelvis skatte- og momsfritak senker tilliten til IOC og setter de olympiske leker i et dårlig lys.

Meningsmålingene over tid viser en stor motstand mot OL. Denne folkebevegelsen må Høyre lytte til. Målinger i Nord-Norge viser et overveldende flertall mot OL. Høyre kan ikke se vekk fra denne motstanden i befolkningen.

(Pressemelding fra Høyre i Finnmark, Troms og Nordland)

Tags:

Mest lest

Arrangementer