Ukategorisert

Statens menn og kvinner

Vi er allerede styrt fra omtrent vogge til grav. Likevel er det politikere som ønsker mer fra kvinner og menn.

Trond Giske, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, mener Norge bør vurdere å tvinge ungdommer til å gjennomføre videregående skole. Han er altså ikke fremmet fra å gjøre dagens rett om til plikt.

Det er P4 som har intervjuet arbeiderpartipolitikeren.

I Norge har vi dessverre en lang tradisjon for å putte personer som nekter verneplikt i fengsel. Tenk om fengsling også skal omfatte nektere av videregående skole? Tanken er fryktelig!

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
6 years ago

Jeg mener det har noe for seg i dagens samfunn å gå på videregående, og med mindre du har noen veldig gode grunner for å ikke gå der så vil det ofte havne i kategori “dumt” å droppe ut. Men for all del – folk skal få lov til å avgjøre selv hva de tror er lurt, selv om vi andre kanskje mener det er dumt. (At videregående skole muligens skulle vært innrettet noe annerledes med litt mindre teori som et alternativ er en annen debatt.) Men et beslektet tiltak som kunne være noe å se nærmere på er hvordan… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
    Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
  • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
    Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.