Ukategorisert

Ønsker mer valgfrihet

Med dagens regjering og stortingsflertall, bør det være mulig å gi foreldre, foresatte og elever større valgfrihet i den norske skolen.

Regjeringen har lansert Lærerløftet med flere reformer som skal skape en skole der målsetningen er at elevene skal lære mer. Da statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen lanserte Lærerløfte, sendte FrP-politiker Ole Trygsland Hoelseth ut meldinger på sosiale medier, og etterlyste større frihet.

–Sliter med barneskole vi skal velge. Hm..la meg se, å ja, nå kom jeg på det: Ingen vits å bry seg. Noen har sørget for at alle skoler er like, skrev Hoelseth på Twitter.com.

Hoelseth mener konkurranse mellom skolene der de får frihet til å velge profil og innhold er mer effektivt enn all verdens lærerløft. Han ønsker positive forskjeller på skolene slik at foreldre/foresatte har valgmuligheter.

Er det noe dagens regjering kan gjøre, er det å oppmuntre til et skolesystem med reel valgfrihet. Trolig et effektivt virkemiddel for å forbedre den skattefinansierte skolen.

Mest lest

Arrangementer