Ukategorisert

Disse gir vi makt!

Grethe Ernø Johansen (Ap), heldagspolitiker og hovedutvalgsleder i Finnmark fylkeskommune, har anmeldt fylkesvaraordfører Bente Haug (Ap) for ærekrenkelse.

Forhåpentligvis henlegger politiet saken. Det er rett og slett grenser for hva politiet skal bruke skattefinansierte penger til. Bråk i Finnmark Arbeiderparti bør ikke være en prioritert oppgave for politiet.

Dette er to heldagspolitikere med mye makt over mange viktige områder, fra skole til samferdsel. Vi har gjennom vår organisering av Norge gitt makt til politikere som Ernø Johansen og Haug. Det bør være et tankekors for dem som hele tiden roper om mer makt til politikerne i staten, fylkeskommunene og kommunene.

Årsaken til striden, er kompensasjon av innført arbeidsgiveravgift i Finnmark som regjeringen tildeler til utvalgte prosjekt og formål. Grethe Ernø Johansen holdt en presentasjon og viste bilder av Polarbase og riksvei 94 i Hammerfest, som illustrasjoner på viktige prosjekter i Finnmark. På bakgrunn av bildene ga Samferdselsdepartementet penger til Kystverket Troms og Finnmark, hele 44 av de 113 millioner kroner. Denne bevilgningen har skapt storm i nord med så store bølger at saken har havnet på politiets bord.

Jaja, sånn går no dagan. Grenser for politikk!

Mer om saken, på NRK.no.

Mest lest

Arrangementer