Ukategorisert

Øker alkoholavgiftene

Denne regjeringen klarer ikke å redusere alkoholavgiftene.

I mange år har den ene FrPeren etter den andre stått frem med krav om reduserte alkoholavgifter, blant annet på grunn av grensehandelen. Nå er FrP i regjering og Siv Jensen har presentert det første FrP/Høyre-budsjettet.

Det var et budsjettforslag med økning i alkoholavgifter. Ja, FrP går i 2015 inn for økte avgifter på alkohol. Tro om Anders Lange snur seg i graven?

Regjeringen foreslår å sette opp avgiftene med 2,1 og 2,2 prosent. En flaske vin går opp med minst en krone, og en flaske brennevin med fem til seks kroner. De totale avgiftene på en vinflaske i Norge er dermed nær 60 kroner, ifølge Vin- og brennevinleverandørenes forening.

Økte alkoholavgifter gjør det attraktivt å handle i utlandet. FrP og Høyre-politikere har ofte hatt gode argument mot grensehandel og mot smugling av alkohol, men det er forskjell på liv og lære i regjeringspartiene.

Regjeringspartiene vil kamuflere dette som indeksregulering, men prisforskjellene mellom land øker – stikk i strid med det som bør være god politikk fra en FrP/Høyre-regjering.

Mest lest

Arrangementer