Ukategorisert

Barnebruder – bryr vi oss?

Organisasjonen Plan Norge har skapt berettiget oppsikt med sin kampanje mot barnebryllup. 13 år gamle Thea kunne vært alle nordmenns nabo. Er det derfor vi bryr oss?

VG skriver at 13 år gamle Thea ikke ble giftet bort til 37 år gamle Geir. Protestene stanset barnebryllupet. Det er ikke den lykkelige utgangen barnebruder flest opplever. De blir tvangsgiftet på et tidspunkt i livet der de burde være på skolebenken – og drive med det barn driver med.

Ord er overflødige.
Ord er overflødige.
Temaet barnebruder burde ikke være nytt og ukjent, hverken for norske journalister eller allmenheten. På Oslo Freedom Forum i fjor snakket Arjina Begum fra Bangladesh om barnebruder. Hennes foredrag het «Abolishing child marriage». Du kan lese vår artikkel om hennes foredrag her, og intervjuet i The Guardian med fotojournalisten Stephanie Sinclair her.

Oslo Freedom Forum har allerede etablert seg som verdens viktigste forum for menneskerettighetsaktivister, dissidenter, politiske flyktninger – og har gitt mange for oss ukjente aktivister en plattform og en mikrofon å nå ut til verden med. Kanskje burde flere norske journalister interessere seg for dette arrangementet og de som deltar der fra alle verdens hjørner.

Årets Oslo Freedom Forum arrangeres 20. – 22.oktober, i Oslo. Tema i år er å bekjempe diktatorer.

Redaksjonen gjør oppmerksom på at bildet er fotografert fra skjermen under Arjina Begums foredrag.

Mest lest

Arrangementer