Ukategorisert

Lytt til byrådslederen

Like etter at Oslo 2022 trakk søknaden, kom byrådslederen i Oslo med et utspill det er verdt å lytte til.

Stian Berger Røsland (H) ønsker at en ny OL-prosess må forankres nasjonalt. Han sa dette i Debatten på NRK1. Hvordan det kan eller skal skje er mer uklart, men uten en nasjonal målsetning om mesterskap til mange milliarder kroner kan vi få OL-debatter nokså ofte.

I dag har VG en undersøkelse som viser at seks av ti idrettsledere vil søke OL igjen i løpet av en tiårsperiode. Undersøkelsen ble tatt opp etter Høyres gruppemøte på Stortinget der Oslo 2022 ble bisatt. Det gikk altså kun få dager før et betydelig flertall av idrettslederne ønsket seg en ny milliardkamp. Jo mer tid det går, jo større blir trolig ønsket om OL innenfor idrettsbevegelsen.

Dersom det kommer initiativ fra idretten om en ny OL-søknaden uten at prosessen er forankret nasjonalt, bør politikerne, også lokalpolitikere på det aktuelle stedet, slå ned forsøket. Søknadsprosessen tar tid og koster mange millioner kroner. Å utarbeide en søknad er å sløse med ressurser, dersom Stortinget ikke har vilje til å bruke milliarder av kroner på OL.

Tags:

Mest lest

Arrangementer