Ukategorisert

Over 240 millioner kroner

Penger går til gode formål, uten at politikerne foretar bevilgninger fra skattefinansierte budsjett.

Årets TV-aksjon er over. Historisk mye penger ble samlet inn under aksjonen som var i regi av Kirkens Nødhjelp. Over 240 millioner kroner har kommet inn og det gir mye vann til fattige deler av verden.

TV-aksjonen er et glimrende eksempel på at mennesker støtter gode tiltak og viser solidaritet uten politiske vedtak. Eller; påstanden er nesten korrekt. Selv om det er enkeltmennesker som har sørget for mesteparten av pengene, har noe kommet inn via skattefinansierte budsjett. Regjeringen har gitt penger. Det samme har mange kommuner gjort. Selv uten disse skattefinansierte pengene, er TV-aksjonen en nasjonal massemønstring som viser at borgerne prioriterer andre enn kun seg selv.

Stortinget kan fint kutte skattefinansiert bistand og la borgerne beholde denne delen av potten. Med større råderett over egne penger, får hver enkelt av oss muligheten til å prioritere. Mer frihet betyr ikke automatisk mindre utviklingshjelp!

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
7 years ago

Det er isolert sett meget prisverdig tiltak det samles inn penger til og all honnør til en seriøs organisasjon som Kirkens Nødhjelp, men samtidig er jo TVaksjonen en avlatsordning der vi hvert kjøper oss fri fra vår dårlige samvittighet. «Når pengene i kisten klinger, sjælen ….»

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Hvor mange innvandrere skal Norge ta imot?Hvor mange innvandrere skal Norge ta imot?
  Dette er et merkelig spørsmål som alle liberalere bør avfeie. Vi bør stille bedre spørsmål!
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.