Ukategorisert

Over 240 millioner kroner

Penger går til gode formål, uten at politikerne foretar bevilgninger fra skattefinansierte budsjett.

Årets TV-aksjon er over. Historisk mye penger ble samlet inn under aksjonen som var i regi av Kirkens Nødhjelp. Over 240 millioner kroner har kommet inn og det gir mye vann til fattige deler av verden.

TV-aksjonen er et glimrende eksempel på at mennesker støtter gode tiltak og viser solidaritet uten politiske vedtak. Eller; påstanden er nesten korrekt. Selv om det er enkeltmennesker som har sørget for mesteparten av pengene, har noe kommet inn via skattefinansierte budsjett. Regjeringen har gitt penger. Det samme har mange kommuner gjort. Selv uten disse skattefinansierte pengene, er TV-aksjonen en nasjonal massemønstring som viser at borgerne prioriterer andre enn kun seg selv.

Stortinget kan fint kutte skattefinansiert bistand og la borgerne beholde denne delen av potten. Med større råderett over egne penger, får hver enkelt av oss muligheten til å prioritere. Mer frihet betyr ikke automatisk mindre utviklingshjelp!

Tags:

Mest lest

Arrangementer