Ukategorisert

Islamsk libertarianer søker asyl i Norge

Skribenten og aktivisten Iyad El-Baghdadi deltok under Oslo Freedom Forum. En av de mest kjente stemmene fra Den arabiske våren søker nå asyl i Norge, melder en rekke medier i dag.

Iyad El-Baghdadi er født og oppvokst i De forente arabiske emirater, av palestinske foreldre. Som statsløs palestiner ble han utvist til Malaysia, men føler seg ikke trygg der. Nå søker han asyl i Norge.

Jeg stusset da jeg hørte talen hans på OFF, blant annet fordi han kalte seg islamsk libertarianer. Avisen Utrop har intervjuet ham, og skriver: «Som en selverklært «islamsk libertarianer» er han også kritisk til hvordan ytterliggående religiøse krefter kapret den arabiske våren mange steder og fikk vridd det som var et folkelig opprør for grunnleggende rettigheter til sin fordel.» Du kan lese hele intervjuet her.

Les også hans kronikk En ny arabisk vår? som ble publisert i VG tirsdag denne uken.

Du kan følge ham på Twitter: @iyad_elbaghdadi
Eller lese mer av ham her.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer