Ukategorisert

Skaper stor avstand mellom regjeringen og Ap

Det er målt i et statsbudsjett små forskjeller mellom regjeringspartiene og Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiet har sendt ut en pressemelding og lagt ut en artikkel på eget nettsted. I artikkelen fremstår nestleder Helga Pedersen kritisk til regjeringens politikk. Hun snakker naturlig nok varmt om løsningene Arbeiderpartiet står for. Det hun ikke nevner, er at politikken til regjeringen og Arbeiderpartiet er nesten identisk. Det er nyanser som skiller partiene målt opp mot størrelsen til et helt statsbudsjett.

Pedersen sier at Arbeiderpartiet vil bruke de store pengene på de store oppgavene gjennom mer penger til barnehage, skole og eldreomsorg i kommunene. Denne linjen er helt i tråd med regjeringens politikk som foreslår gigantisk forbruk i offentlig sektor. Skattefinansiert forbruk er årsaken til at regjeringen ikke kan fronte større lettelser, eller justering av skattenivået, enn det som ligger i forslag til statsbudsjett for 2015.

I retorikk er det stor forskjell mellom partiene, men behandling av saker i Stortinget viser sannheten; nemlig at alle partiene vil ha en gigantisk offentlig sektor.

Mest lest

Arrangementer