Ukategorisert

Likere konkurransevilkår

En statsråd som ønsker å redusere pressestøtten blir kalt den verste medieministeren noen sinne av Arbeiderpartiets Arild Grande.

Det skal kulturminister Thorhild Widvey ta som et kompliment.

Dersom Grandes kritikk skal overføres til andre deler av staten, er konklusjonen at Arbeiderpartiet ikke ønsker å svekke den skattefinansierte innsatsen på noen områder. Det er kritikkverdig det!

Tilbake til pressestøtten. Regjeringen foreslår i statsbudsjettforslaget å kutte subsidiene med 50 millioner kroner sammenlignet med 2014-budsjettet. Det er litt mer enn det Dagsavisen fikk i tilskudd i år. Hvis den deler av bransjen som mottar støtte ikke tåler et slikt kutt, har ikke avisene livets rett.

–Jeg mener vi heller bør kutte ut Widvey, sier Arild Grande Dagbladet. Den muligheten får Arbeiderpartiet i alle fall ved neste stortingsvalg.

Politikerne skal sørge for så like konkurransevilkår som mulig. Pressestøtten bryter fullstendig med denne intensjonen. Avishus som får produksjonstilskudd har gunstige vilkår sammenlignet med aktører som ikke mottar skattefinansiert støtte.

Mest lest

Arrangementer