Ukategorisert

Ønsker innholdsmerking

Forslaget kan gi en interessant prinsipiell debatt på Stortinget.

Det er representantene Kjersti Toppe og Gerd Eli Berge som har fremmet et representantforslag om å innføre krav om innholdsmerking av alkoholholdig drikk.

Forslagsstillerne synes det er viktig å øke befolkningens kunnskap om sammenhengen mellom alkohol og helse. Næringsmidler som selges i Norge må ha en innholdsdeklarasjon, men alkohol er i dag unntatt dette kravet. Alkoholholdig drikk kan dermed selges i Norge uten krav til at produsent eller importør gir informasjon om produktet til forbrukerne. Forbrukerne sikres dermed ikke tilgang til helt basal produktinformasjon slik som ingredienser og kaloriinnhold, ifølge representantforslaget som er publisert på Stortinget.no.

Kjersti Toppe og Gerd Eli Berge ber Stortinget be regjeringen innen utgangen av 2015 innføre krav om innholdsmerking av alkoholholdig drikk i Norge.

I dag ble det forresten kjent at matvareprodusenter i Norge merker en del av maten feil. Innholdsmerking er ingen garanti for perfekt eller veldig god informasjon til forbrukerne.

Tags:

Mest lest

Arrangementer