Ukategorisert

Nei til filmskatt!

Torgeir Waterhouse, direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge, argumenterer godt mot forslaget om filmskatt i Norge.

Norske filmprodusenter vil at telekombransjen skal være med og betale for norsk filmproduksjon. Forslaget møter massiv motbør på sosiale medier. Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lundes kommentar på Facebook.com er enkelt og grei: –Eh. Nei.

Torgeir Waterhouse synes forslaget er direkte ufint.

–Det er sikkert ikke få næringer som gjerne skulle ønske seg en særskatt på andres produkter for å finansiere sin egen drift. Men å ha internett er i dag et premiss for fullverdig deltakelse i samfunnet, og det blir helt feil å tvinge folk til å være med på å finansiere norsk film for å komme seg på nett, sier Waterhouse til Dagbladet.no.

Dersom den norske filmbransjen har for lite penger, for å skjære alle over en kam, må de lage mer av det publikum vil se eller produsere færre filmer. Skattebetalerne bidrar allerede for å finansiere norsk film.

Mest lest

Arrangementer