Ukategorisert

Nei til kvotering

Det blåser en mild bris for å kvotere mennesker med innvandrerbakgrunn inn i verv og lederstillinger i kulturlivet.

Det er rapporten «Mer makt til mangfoldet» som ber om nye virkemidler for å bedre den multikulturelle representasjonen i norsk kulturliv. Kvotering vil være et drastisk virkemiddel og blir virkemidlet tatt i bruk i kultursektoren, er veien kort til andre sektorer. Reguleringer avler reguleringer og kjønnskvotering blir brukt som et argument for mer kvotering.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) er heldigvis tydelig i denne saken.

–Jeg ønsker absolutt ingen kvotering» sier statsråden i rapporten, men legger til at «det er viktig at det ikke er noen få personer som bekler de fleste styrevervene i kulturlivet, sier kulturministeren ifølge Dagbladet.no.

Mest lest

Arrangementer