Ukategorisert

Ikke tilgang på lovlige drikkevarer

Styret i Vinmonopolet har vedtatt å etablere 12 nye butikker.

Dersom det statlige selskapet finner egnede lokaler vil 12 nye utsalg bli etablert det neste året. Ved utgangen av 2015 vil Vinmonopolet ha 315 butikker. Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget vinmonopol, ifølge polets nettsted.

Det betyr at ganske mange tusen mennesker bor i områder uten fornuftig tilgang på vin og brennevin. Det er å oppmuntre til illegal omsetning av alkohol.

Liberaleren er ikke en stor forsvarer av Vinmonopolet. Vi ønsker å liberalisere alkoholpolitikken så mye som mulig. For oss vil tilgjengeligheten aldri bli for stor og det er én av grunnene til at private aktører bør få selge sterk alkoholholdig drikke.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erling
Erling
7 years ago

jeg synes dere drar’n langt. Én ting er å være for en liberalisering av alkoholloven utfra dagens regler. Men å si at tilgjengeligheten aldri kan bli for stor, virker rart.

Vi VET jo at alkoholforbruk rammer andre enn de som drikker, også. Bør ikke dette reflekteres i avgifter/reguleringer?

En liberal person vil si at man kan gjøre som man vil så lenge man ikke skader andre.

Her bør dere presisere bedre hva dere mener.

Takk

Torch the sky
Torch the sky
7 years ago

Ikke støtt ondskap, boikott vinmonopolet

Konrad
7 years ago

Det moderniserte Vinmonopolet har funnet en god balanse mellom å være et instrument for sosialpolitikk (begrense alkoholforbruket) og service/opplysning om kvalitetsprodukter. På BIs kundebarometer kommer det tidligere utskjelte Polet på 10. plass. Ja 9 % bor i kommuner uten pol, men da er det verdt å merke at vi i Norge har noen veldig små kommuner (temmelig mange kommuner under 1000 eller 2000 innbyggere), så 9 % betyr bare at det finnes mange små kommuner, med omfattende kommunesammenslåing blir det tallet langt lavere uten at det blir kortere til Polet.

Fra arkivet