Ukategorisert

Ikke tilgang på lovlige drikkevarer

Styret i Vinmonopolet har vedtatt å etablere 12 nye butikker.

Dersom det statlige selskapet finner egnede lokaler vil 12 nye utsalg bli etablert det neste året. Ved utgangen av 2015 vil Vinmonopolet ha 315 butikker. Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget vinmonopol, ifølge polets nettsted.

Det betyr at ganske mange tusen mennesker bor i områder uten fornuftig tilgang på vin og brennevin. Det er å oppmuntre til illegal omsetning av alkohol.

Liberaleren er ikke en stor forsvarer av Vinmonopolet. Vi ønsker å liberalisere alkoholpolitikken så mye som mulig. For oss vil tilgjengeligheten aldri bli for stor og det er én av grunnene til at private aktører bør få selge sterk alkoholholdig drikke.

Tags:

Mest lest

Arrangementer