Ukategorisert

Det skjer aldri!

Politikere fra de store partiene som er avhengig av oljeinntekter for å få skattefinansierte budsjett til å gå opp, kommer aldri til å utelukke utvinning av petroleum i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Det er Rasmus Hansson ((MDG) som utfordrer olje- og energiministeren i onsdagens spørretime. Hansson ber regjeringen slå fast at utvinning i de omtalte områdene er uaktuelt. Den konklusjonen kommer dagens regjering aldri til å komme med.

Spørsmålet fra Rasmus Hansson ((MDG) til olje- og energiministeren:
«Utvinning av petroleum i Lofoten, Vesterålen og Senja vil kunne komme i gang rundt 2040, dersom området blir åpnet etter valget i 2017. Dette er ifølge en rapport presentert på Novemberkonferansen i Narvik, utarbeidet for Norsk olje og gass av Rystad Energy. Med dagens utslippsnivå vil verden allerede ha brukt opp store deler av det gjenværende karbonbudsjettet i 2040. Bør ikke statsråden allerede nå slå fast at olje- og gassutvinning i disse områdene er uaktuelt?»

Mest lest

Arrangementer