Ukategorisert

Det skjer aldri!

Politikere fra de store partiene som er avhengig av oljeinntekter for å få skattefinansierte budsjett til å gå opp, kommer aldri til å utelukke utvinning av petroleum i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Det er Rasmus Hansson ((MDG) som utfordrer olje- og energiministeren i onsdagens spørretime. Hansson ber regjeringen slå fast at utvinning i de omtalte områdene er uaktuelt. Den konklusjonen kommer dagens regjering aldri til å komme med.

Spørsmålet fra Rasmus Hansson ((MDG) til olje- og energiministeren:
«Utvinning av petroleum i Lofoten, Vesterålen og Senja vil kunne komme i gang rundt 2040, dersom området blir åpnet etter valget i 2017. Dette er ifølge en rapport presentert på Novemberkonferansen i Narvik, utarbeidet for Norsk olje og gass av Rystad Energy. Med dagens utslippsnivå vil verden allerede ha brukt opp store deler av det gjenværende karbonbudsjettet i 2040. Bør ikke statsråden allerede nå slå fast at olje- og gassutvinning i disse områdene er uaktuelt?»

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Hva er østerriksk økonomi?Hva er østerriksk økonomi?
    Lær hva som skiller Hayek fra Mises, den østerikske skolen fra nyklassismen.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
    Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
  • KommunazismenKommunazismen
    Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.