Ukategorisert

Kaller det norske informasjonsforbudet forkastelig

Johan Björkholm, administrerende direktør i Winnington, kaller det norske forbudet mot informasjon forkastelig og han har helt rett.

Kickup er klassifisert som «urtesnus» i Sverige. Produsenten mener det har vært en lang og nøye prosess med å tilpasse vitamin- og mineralinnholdet til Helsedirektoratets retningslinjer for anbefalt daglig inntak og norske forskrifter.

–Det som strider mot all fornuft er at produsenten Winnington risikerer å bli bøtelagt hardt om de opplyser om innholdet i urtesnusen her i Norge. Et innhold som ikke er farlig, sier Johan Björkholm til Liberaleren.

Björkholm mener det norske informasjonsforbudet mot Kickup er forkastelig. Sterke ord ja, men det er greit å kalle en spade for en spade.

Björkholm mener det er gammeldags å tro at snus må være tilsatt tobakk. Kicket brukerne vanligvis får av nikotin kommer i Kickup blant annet fra guarana. I stedet for nikotin blir guarana, ginseng, mineraler og vitaminer tilsatt som tilsammen gir kick og kompenserer for den opplevelsen man får av nikotin.

–Vårt mål var å skape et sunt alternativ til dem som allerede snuser. Derfor er det svært synd at vi rett på andre siden av grensen møter et urimelig strengt informasjonsforbud. Vi håper norske myndigheter i fremtiden vil vise sunn fornuft i snusdebatten, noe vi mener de ikke gjør per dags dato, sier Björkholm.

Kickup er allerede tilgjengelig hos Bunnpris og i Norgesgruppens vareutvalg hos utvalgte Menybutikker, Esso-stasjoner, Best-stasjoner, MIX-kiosker samt Teknikkmagasinet, men skjult bak kassen sammen med andre tobakksprodukter.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer