Ukategorisert

Fornuftig med brukerbetaling

I hver menighet i kirken bør det være debatt om brukerbetaling.

I Vågsøy i Sogn og Fjordane kan det bli aktuelt å ta betalt for flere tjenester enn tidligere. Kirkeverge Anne Gry Fløien har fått mandat fra soknerådet til å vurdere om kirken bør sette en prislapp på sine tjenester.

–Innspill som har kommet, går på å ta betalt for alt fra bryllup og begravelser, til dåp og konfirmasjon. Det er jo ikke noe hyggelig å tenke på brukerbetaling, men vi er nødt til å ta debatten, sier Fløien til Vårt Land.

I Norge er det bompengefinansiering, altså spleiselag mellom brukerne og skattebetalerne. Bompengefinansiering er et godt prinsipp fordi det slår fast at brukerne skal betale. Så enkelt bør det være også i Den norske kirke.

Brukerbetaling skal resultere i redusert bruk av skattefinansierte penger.

Mest lest

Arrangementer