Ukategorisert

Brevet til landbruksministeren

Etter NRK-dokumentaren om pelsdyrnæringen, er det mange som har reagert kraftig.

Pelsdyrsubsidier har engasjert Liberaleren lenge. I 2012 skrev redaktør Per Aage Pleym Christensen et brev til daværende landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Samme type e-postmelding kan du sende til dagens landbruksminister.

«Til landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum!

Enhver næring eller bedrift beviser sin evne til å eksistere ved at bedriften har større inntekter enn utgifter. Hvis bedriften må ha overføringer over statsbudsjettet (subsidier) for å opprettholde driften, viser den at den ikke har evnen til å overleve.

Subsidier holder liv i næringer og bedrifter som ikke klarer å overleve ved egen hjelp. Dette betyr at man hindrer nødvendig omstilling, og bevarer en nærings- og bedriftsstruktur som ikke har livets rett.

Subsidier til bedrifter og næringer betyr også at jeg som skattebetaler er med på å betale for produkter og tjenester jeg ikke kjøper. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal betale for at andre skal gå med pelsplagg. De som ønsker å betale for klær av pels fra oppdrettsvirksomhet bør betale hele regningen for slike klær av egen lomme.

Jeg ønsker ikke at mine skattepenger skal brukes for å holde liv i en næring som aler opp og holder liv i dyr til den dagen pelsen deres gjør det greit å drepe dem. Jeg anser også at dèt å ale opp dyr og holde dem i bur kun for pelsens skyld er rent dyreplageri. Og jeg ønsker ikke at mine skattepenger skal brukes til dyreplageri.

Derfor ber jeg om at subsidiering av pelsdyrnæringen opphører.

Hvis pels er attraktivt nok for forbrukerne, vil pelsdyrnæringen kunne klare seg uten mine skattepenger.

Avventer positivt svar fra deg.

Mvh. Per Aage Pleym Christensen»

Mest lest

Arrangementer