Ukategorisert

NRK har stabile inntekter

Politikerne har sørget for at kringkastingsavgiften øker jevnt og trutt. Så lenge et politisk flertall er for en gigantisk NRK-virksomhet, vil institusjonen få stabile inntekter til virksomheten.

I dag må alle med fjernsynsmottaker, kort fortalt, betale kringkastingsavgift. Det er en skatt for å ha fjernsynsmottaker, en skatt som finansierer stor NRK-aktivitet.

Skatten er naturlig nok urettferdig, ettersom man må betale helt uavhengig om man ser eller lytter på NRKs mange ulike kanaler.

Nå ønsker Arbeiderpartiets mediepolitiske utvalg at lisensen skal følge husstand, ikke fjernsynsmottaker. Skulle dette bli vedtatt, vil mange få kringkastingsavgift i posten uten at de eier TV, PC eller mobiltelefon. De som ikke benytter NRKs tilbud bør heller ikke betale kostnadene.

Liberaleren er en aktør som ønsker klare grenser for politikk. Vi mener statens rolle bør være som regulator og lovgiver, ikke som en aktør i markedet. Derfor vil vi privatisere/legge ned NRK. Alternativet er å redusere aktiviteten så mye, at kostnadene blir minimale for borgerne. I tillegg vil et betydelig mindre NRK være en aktør private aktører kan slå. Den seieren sitter langt inne med dagens størrelse.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer