Ukategorisert

Steffensen kommenterer Marthinsens-låneutspill

Onsdag gikk gründer og største eier i Norwegian, Bjørn Kjos, ut i Nettavisen og forklarte at han har måttet selge hytter og leiligheter, samt ta opp lån, for å betjene formuesskatten.

Marianne Marthinsen, Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson, mener Bjørn Kjos bør låne penger for å betale den politiske vedtatte skatten.

–Alle former for beskatning vil kunne ha negative effekter. Når det er sagt, fremstår det som litt rart at det er umulig for Kjos å ta opp et lån 20 millioner kroner med pant i sin milliardformue, sier Marthinsen til Nettavisen.

Roy Steffensen, stortingsrepresentant for FrP, leker seg med tall på Facebook.com og latterliggjør Marthinsen på en fin måte.

— Han har altså ei lønn på 1,5 millioner kroner Jeg vil anta at for et lån på 20 millioner kroner per år, hvor man har pant i aksjer, så vil årlige renter være cirka 1 million kroner. Dermed må han låne 21 millioner kroner første år, for å betale formueskatt og renter på lån, for han klarer det ikke med lønnen sin, skriver Steffensen.

–Lånet blir altså ikke nedbetalt. Det vil øke hvert år. Hvor lenge mener finanspolitisk talsperson i Ap at han skal gjøre dette? Til han har belånt eierandelen sin i selskapet til pipa, og banken sitter igjen med panten i alle aksjene og slik kan overta hele eierandelen til Kjos? Dette er spørsmålene Roy Steffensen stiller på Facebook.com.

Hadde Martinsen vært finansminister i dag, ville trolig spørsmålene kommet i en spørretime.

Mest lest

Arrangementer