Ukategorisert

Dersom julenissen var norsk …..

Fredrik Juel Hagen, sentralstyremedlem i FpU, med en annerledes julehilsning, publisert på julaften.

Det er mulig å kjenne seg igjen i deler av innlegget. Fredrik Juel Hagen publiserte innlegget på FpU.no.

«Noen vil ha det til at Julenissen er norsk, det tror vi i FpU ikke ville vært mulig. Hadde Julenissen vært norsk ville en typisk julaften sett slik ut:

08:30 – Skatteetaten ringer på døra og anklager Julenissen for hvitvasking. «Et foretak på denne størrelsen kan umulig gå uten en krone i overskudd.» De krever fullt bokettersyn, noe julenissen overlater til sin regnskapsavdeling å ta seg av.

9:43 – Arbeidstilsynet kommer på døren. Mistanken er at Julenissen driver med barnearbeid. Ingen av alvene har papirer. Dette liker Arbeidstilsynet enda mindre. De kan ikke dokumentere hvor mye de har arbeidet de siste ukene før jul, men mye tyder på at de har jobbet opp mot 12 timer i døgnet. Det hele topper seg da noen av alvene tilstår å ha jobbet tre søndager på rad for å få alt ferdig til jul. Produksjonshallen stenges umiddelbart. «Du hører fra oss» sier Arbeidstilsynet til Julenissen før de går.

10:24 – Tross julenissens enorme arbeidsevne klarer han ikke lage alt selv på verkstedet. Julenissen får en melding på øret om at et stort lass med iPhones, Nike-sko og PS4 har blitt stoppet i tollen. Alle varene var merket som gaver, men det ble visstnok ikke godt mottatt av tollvesenet. Mye tyder på at pakkene ikke kommer inn til landet før etter nyttår.

13:40 – «Bank, bank!» Mattilsynet er på døra, og de har med seg Luftfartstilsynet. De vil ta en titt på reinsdyrene som Mattilsynet mistenker blir utsatt for genetiske eksperimenter. Når noe flyr uten vinger er det helt klart ugler i mosen. Byråkratene fra Luftfattstilsynet er mer bekymret fordi ingen av reinsdyrene er godkjent for varetransport i overlydshastighet. Heldigvis har samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ordnet med tillatelse dette året også.

15:23 – Skatteetaten har gjort seg ferdig i regnskapsavdelingen. De innrømmer å ikke finne noen tegn til hvitvasking. «Når det er sagt har du unnlatt å betale formueskatt.» sier skattefuten med et glimt i øyet. Julenissens verksted har store fabrikklokaler med maskiner til millionbeløp. Som futen sier selv «Dette kan bli dyrt». Julenissen prøver å argumentere med at de går med store underskudd hvert eneste år. Futen anerkjenner påstanden før han ler litt for seg selv og går. «Du hører fra oss. God jul forresten!»

17:01 – Julenissen er endelig på vei ut med sleden, men blir møtt med en gjeng dyrevernere som blokkerer utgangen. De misliker sterkt at reinsdyrene står fastspent blir brukt som arbeidsdyr. I tillegg krever de at Nissen fjerner den hvite pelsen fra jakken sin. Nissen ber dem kontakte han på lett@lurt.no og haster videre noe forsinket.

18:12 – Turen går tregt. De siste årene har Julenissen vært pålagt å holde miljøfartsgrensen i urbane områder. Tempoet tar seg opp i det Nissen gjør seg ferdig med det sentrale østlandsområdet.

23:34 – Nissen kommer hjem etter årets mest slitsomme postrute. Man skulle tro Nissens arbeidsdag var over, men så feil kan man ta. Nissen gyver løs på en høydemeter med papirarbeid før han sovner oppi det hele. Nei, det er ikke lett å være nisse på julaften.

Tros vær, vind og mangelfull infrastruktur har Julenissen valgt å legge driften sin til Nordpolen. Han har funnet ut at stedet med de beste rammebetingelsene er der folk lar han være i fred. Her slipper han å ta opp lån for å betale formueskatten og håndtere byråkrater dagen lang. Isteden setter han seg ned med en kald Coca-Cola og slapper litt av. Ja, det er litt betenkelig at selveste Julenissen ikke drikker julebrus, men et sted må man jo få sponsormidler fra.»

Mest lest

Arrangementer