Ukategorisert

Politikerne legger til rette for smugling

Høye avgifter på tobakk, vedtatt av politikerne, skal redusere forbruk, men også finansiere velferdsordninger.

Nå er tobakksprodukter så kostbare for forbrukerne, at smugling blir et godt og rimelig alternativ for mennesker som liker røyk og snus.

Nesten halvparten av sigarettene, 47,2 prosent, som ble brukt i landet i fjor, var ikke omsatt via ordinære kanaler. Det viser en undersøkelse de fire internasjonale tobakkselskapene Philip Morris, Imperial Tobacco, British American Tobacco og JTI står bak, skriver Adresseavisen.

–Hensikten med undersøkelsene er å kartlegge opphavet til sigaretter som røykes i Norge, fordi vi mener at omfanget av sigarettsmugling er mye større enn det folk er klar over og politikerne vil innse, sier kommunikasjonsdirektør Christian Angell i Philip Morris Norge, ifølge Nationen.no.

På skribentens nærbutikk koster en pakke tobakk med papir rundt 250 kroner. Med en sånn prislapp er det veldig forståelig at røykere kjøper tobakk på andre plasser enn i butikker.

Mest lest

Arrangementer