Ukategorisert

Ber om mer skattefinansiert idrett

Dersom Per Rune Eknes, president i Norges Svømmeforbund, får det som han vil, skal mer av idretten bli skattefinansiert.

I et oppslag på VG.no forteller svømmepresidenten om treningsavgifter på mellom 20 000 og 50 000 kroner. Det er så mye penger, at mange barnefamilier i Norge vil merke så høye giroer fra idrettslaget.

–Det offentlige må nok bidra mye sterkere gjennom å betale instruktører, trenere og drift av anlegg og/eller så kan det legges til rette egne fondsmidler som kan tilfalle barn og unge etter en viss behovsprøving, svarer Eknes på spørsmålet om hva skal til for at barn og unge kan delta på mer like vilkår.

Eknes mener tiden er overmoden for å se på en type heldagsskole der idretten er integrert og der instruktører får lønn av kommunen.

Dersom et idrettslag har så høye utgifter at deltakelse koster opp mot 50 000 kroner i året, er driften av organisasjonen svært dårlig. Da må eierne, som er medlemmene, ta driften ned noen hakk. Idrett skal for de fleste være en sosial fritidsaktivitet og kostnadene bør stå i stil med dette.

Løsningen er ikke å la det offentlige overta mer gjennom skattefinansiert drift. Idrettens suksessformel har vært frivillighet og den bør idrettslederne kjemper for.

Tags:

Mest lest

Arrangementer