Ukategorisert

Unge Venstre vil ha ny spillpolitikk

Sentralstyret i Unge Venstre har diskutert spillpolitikk. Ungdomspartiet er stort sett på linje med de store utenlandske spillselskapene.

Nordmenn bruker store penger på spill hos utenlandske spillselskaper, men med dagens lovgivning kan ikke norske myndigheter regulere pengespill som tilbys fra utlandet. Dette medfører betydelige tapte skatteinntekter, samt liten kontroll med både aktører og innhold. Unge Venstre ønsker derfor å gjenvinne kontrollen over spillmarkedet ved å innføre en lisensordning for nettbaserte pengespill etter dansk modell, skriver sentralstyret i uttalelsen.

Unge Venstre mener, og har helt rett, at betalingsforbudet som ble innført for norske banker i 2009, ikke har fungert etter hensikten.

Det som er litt synd i sentralstyret uttalelse, er at Unge Venstre ikke vil tillate bonusordninger i et system med lisenser. Ungdomsorganisasjonen mener bonusordninger oppfordrer til uansvarlig spill. Uansett er Unge Venstres holdning til spillpolitikken godt kjent og et betydelig fremskritt satt opp mot dagens system.

Mest lest

Arrangementer