Ukategorisert

Må være lov å være god

Hilde Gjermundshaug Pedersen, tidligere toppløper i langrenn, gjør noe som altfor sjeldent blir gjort i Norge; hun påpeker at det bør være lov å være god!

–Jeg tror det er viktig at ungene kommer tidlig i gang med å konkurrere. Før så sprang vi til postkassa, og det var om å gjøre å være først. Vi syklet til treninga og prøvde å komme først der. Det instinktet ligger i oss. La nå ungene få konkurrere, jeg tror det er viktig, sier Gjermundshaug Pedersen til NRK.

Bakgrunnen for oppslaget er langrenn og Norgesmesterskapet. Hennes hjemkommune Ringsaker stilte bare med én løper til de individuelle distansene under NM på Røros. Det har fått Hilde Gjermundshaug Pedersen til å advare mot mangelen på konkurranse for barn og ungdommer.

Konkurranse blir regnet som fy, fy av mange. Barn får ikke karakterer i barneskolen og det blir ikke utarbeidet resultatlister/tabeller for de yngste utøverne i idrettsbevegelsen.

Mest lest

Arrangementer