Ukategorisert

Den gode saken

Det er ikke så ofte Liberaleren skriver gladsaker, men et tips kom på SMS i dag tidlig og saken viser at engasjement nytter!

Det er Amnesty.no som melder at Claudia Medina er frikjent. Hun ble bortført av marinesoldater, torturert og anklaget for å være medlem av en voldelig kriminell gjeng. Nå er hun endelig frikjent!

–Jeg vil gjerne takke alle Amnesty-medlemmer over hele verden. Jeg ønsker også å rekke en spesiell takk til de flere enn 300.000 menneskene som skrev protestbrev om saken min og som ble levert til statsadvokaten i september. Her i Mexico begynner vi å forstå hvordan de normaliserer tortur. For eksempel er det klart for meg at mange mennesker blir torturert etter hva jeg så i marinebasen. Jeg kommer ikke til å tillate at én eneste kvinne til blir utsatt for tortur i Mexico, er uttalelsen Claudia Medina har gitt til Amnesty.

For Medina skal fortsette å kjempe mot bruken av tortur i hjemlandet.

–Jeg vil at de som torturerte meg skal bli straffet. Slik at de ikke kan fortsette å torturere andre. Min torturrapport er nå hos statsadvokaten. Det har ikke skjedd noen fremskritt enda, men jeg kommer ikke til å gi meg, ifølge Amnesty.no.

Det kryr av statlige overgrep mot enkeltmennesker. Det finnes kun én god medisin mot grove overtramp, nemlig at makt og myndighet blir overført fra stater og ned til individ nivå. Statlige apparat må bli mindre og frihet for individene er nøkkelordene. Veldig enkelt ja, men likevel så innmari vanskelig å få gjennomført.

Mest lest

Arrangementer