Ukategorisert

Reguleringer avler reguleringer

Når én eller flere reguleringer er innført, er det veldig lett å komme med forslag på nye reguleringer.

Reguleringer avler reguleringer. Vi ser det på mange av områdene. Det er enkelt å gripe fatt i de vanvittige innstramningene det har vært i den private eiendomsretten når det gjelder tobakk og røyking, innstramninger som er merkbare både i inn- og utland. Vi har ofte debatter om ulike reguleringer på området tobakk i Norge, men det er ikke bedre i andre land Norge gjerne sammenlignes med.

Nå foreslår folkehelseminister Gabriel Wikström fra Socialdemokraterna å utvide Sveriges røykelov til å gjelde visse steder utendørs, samtidig som han vil utrede nøytrale tobakkspakninger, ifølge ABC Nyheter.

Det er på grensen til galskap at mange politikere gir blaffen i den private eiendomsretten. Tenk om disse formynderne ble utsatt for de samme overgrepene, for eksempel miste retten til å drikke kaffe i egen stue. Tro om pipa ville fått en annen lyd?

Blir en regulering innført, er det fare for nye reguleringer på samme område i overskuelig fremtid. Tobakksområde er et godt eksempel!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer