Ukategorisert

Høyre-politiker ønsker snusfrie soner

Det er nesten for utrolig til å være sant, men Høyres Kristin Ørmen Johnsen tror snusfrie soner kan være veien å gå.

–Å starte rett på et forbud mot snus, er kanskje ikke riktig. Men vi bør starte med å snakke om dette, diskutere snusfrie soner. Man startet jo i sin tid med røykfrie soner, sier Høyre-politikeren til Aftenposten.

Kristin Ørmen Johnsen sitter i Helse- og omsorgskomitéen på Stortinget.

Dagens røykepolitikk startet med soner der bruk av tobakk og sigaretter var ulovlig. Nå har politikerne krenket eiendomsrettigheter de lux for å redusere forbruket av produktene. Argumentet var passiv røyking, men restriksjonene går mye lengre enn kun hindre passiv røyking.

Det er ingen ting som heter passiv snusing. Det skal være tillatt å skade sin egen kropp, uten at vi går inn på om snus er farlig eller ikke. Farer er ikke gode argument for å innskrenke frihet og den private eiendomsretten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer